Kom/Fiets met ons mee langs de erfenis van De Scholten dynastie.
Willem Albert Scholten werd 200 jaar geleden, in 1819 geboren. Eerst alleen, later samen met zijn vrouw en zijn zoon Johan, werd een klein bedrijf langzaam maar zeker uitgebouwd tot Nederlands eerste multinationale onderneming. Van pioniers tot hooggewaardeerde ondernemers, met innovatieve plannen, met fabrieken tot aan Rusland en met invloed op tal van maatschappelijke terreinen.
Om deze tycoon en zijn zoon beter te leren kennen nemen we u mee op een zoektocht naar hun sporen in de Stad en omgeving. Niet alleen om te laten zien welke sporen ze achter gelaten hebben maar ook om een beeld van hen te schetsen. Wat waren het voor ondernemers, waarin schuilde hun kracht, welke invloed hebben ze gehad op de economische en sociaal-culturele ontwikkeling van Groningen en het hele Noorden. Willem Albert en Jan Evert (Johan) Scholten, ze werden wel de hufter en de filantroop genoemd. Hoe komen ze aan deze bijnamen, waarin vulden ze elkaar aan, waarin verschilden ze van elkaar?
Geïnteresseerd in de geschiedenis van deze belangrijke ondernemersfamilie en hun invloed op de ontwikkeling van Noord-Nederland? Geef u dan op voor deze unieke fietstocht door de stad Groningen en omgeving. Op de fiets komen we op een tocht van ongeveer 20 kilometer langs allerlei plekken, objecten en huizen die met de Scholtens te maken hebben. We trekken daar ook vier a vijf uur voor uit.
Voor wie:
Deze tocht is voor alle mensen die meer willen weten over deze twee markante mannen. Als u deze tocht met een eigen groep (vrienden, collega’s, familie) wilt doen, neem dan contact met ons op, dan kunnen we de tocht samen met u “op maat snijden”, eventueel met een drankje onderweg en een afsluitend etentje.
Daarnaast fietsen we de tocht ook voor individueel geïnteresseerden. Meer weten en inschrijven, ga naar www.struunn.com
Wanneer: 2 juni 11:30 uur- 15:30
6, 7, 12, 13 en 14 juli
Kosten €25, – p.p.
Struun’n in Stad en Ommelaand is een initiatief van Gerard Vonk en Mick Hartstra. Verliefd op stad en Ommeland. Ze nemen mensen graag mee op hun tochten en praten graag met hen over de stad en Ommelaand.